Premiären är avklarad och det gick vår väg denna dag. Seger mot Flygsfors-Gadderås IF med 2-1 (0-0) hemma på ett soligt Hagaborg, men segern satt hårt åt. Avgörandet föll först i den 83:e minuten när Filimon Asmerom klev fram och säkrade tre poäng för sitt BAIF.

Första halvlek slutade mållös, men det var ändå under första 45 som vi stod för vår bästa prestation. I det stora hela var det spel på offensiv planhalva halvleken igenom. Men några mål mäktade vi inte med.

Däremot kom vår retroaktiva utdelning direkt i andra halvlek, och det skedde på en hörna från höger som Alexander Olsson nickade i mål från nära håll på bortre stolpen, 1-0. Känslan där och då var att; nu lossnar det! Men icke. Vi blev istället aningen passiva och tillbakadragna och gästernas kvittering med kvarten kvar kom självklart snöpligt, men faktiskt inte helt ologiskt.

Därför var det extra strongt av oss att komma igen och avgöra i slutet när Nahom Weldu Habte och Filimon Asmerom kombinerade sig igenom motståndarförsvaret och att se Filimons avslut på ett tillslag leta sig in i nätmaskorna var snyggt, men framförallt var det oerhört skönt.

Viktigt att få en bra start, inte bara resultatmässigt, utan även spelmässigt. Vi visade idag att vi har kvalitet nog för att vara med och slåss i toppen. Med en stark ledartrojka i Simon, Marcus och Niklas och ett välfungerande kollektiv av spelare ser vi fram emot fortsättningen av serien. Härnäst? Jo, derby mot G/G på torsdag.